Selendi Bağımız

Akhisar'dan yaklaşık 10 km mesafede Moralılar Köyü Çay Mevkii nde bulunan bağlarımızda ürettiğimiz üzümlerden yapılmıştır. Toplam 32 dönümlük arazide 15 dönümlük kısım bağ olarak yer alıyor. 3 m sıra aralı ve her sırada da 1.5 m aralıklı omcalardan oluşmaktadır. Bu bağımız yıllık iklim koşullarına bağlı olarak 5000 ile 7000 şişe arası şarap üretmemize imkan veriyor.

Düz bir taban arazide kuruludur, denizden yüksekliği 70 m dir. Bağımızda kendi derin kuyu sularımızdan yararlanarak , Netafim damla sulama tesisinden yararlanılıyor.



Sarnıç Bağlarımız

Serüvenimizin ikinci parçası burdaki araziyi aldıktan sonra başladı. Bu çevrede şarap yapımı için gerekli olan üzümün yetişmesine en uygun neresi olabilir dedik ve Sarnıç'ı bulduk. Yine Akhisar'a bağlı, merkezden 25-30 kilometre uzakliktadir. Sarnıç denizden 800 metre yükseklikte yaylada olduğu için sarap baglarina apayrı bir ortam yaratiyor. Selendi'den 6-6,5 derece daha serin, gece-gündüz arasında ısı farkı daha büyük. Aldığı esinti dolayısıyla daha uzun olgunlasma suresi vardir ve hasati eylul sonuna kadar surer. Fransız danışman, önolog ve bağ uzmanının tavsiyeleri doğrultusunda üzüm türlerinin klonlarını saptadık ve ithalatını kendimiz yaptık. Frigorifik kamyonlarla buraya getirdik ve dikimini yaptık. Bölgenin ismi olan Sarnıç’ı tescil ettirdik.

Sarnıç I
2005'de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot uzumlerini diktik. Toplam 17.3 dekarlık üzüm bağlarında, 1 dekar'a 444 adet fidan düşüor. Sıralar arasında ve kökler arası 1.5 m mesafe bırakılmıştır.

Sarnıç II
2007’de bir bağ daha kurduk. 50 dönümlük bir alan. Uzumlerimiz; Merlot, Mourvedre, Cinsault, Grenache, Shiraz ve Petit Verdot. 1 dekar'a 666 fidan düşen bu dikimde köklerin arası 1 metre ve sıraların arası yine 1.5 metredır.

Sarnıç III
2009'da üçüncü bağımızı da diktik. Burada ise üzüm çeşitlerimizi beyaz şarap yapımını düşünerek seçtik. Chardonnay ve Viognier üzümleri 1 dekar'a 666 kök düşerek dikildi.

Sarnıç IV
Sarnıç IV 2012 yılında ekildi. Deniz seviyesinden 850 m yüksekte 4.5 hektarlık bir alanda bulunan bağda; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Petit Verdot, ve ilk Türk üzümümüz Narince yer alıyor. Diğer bağlarımız gibi Sarnıç IV de yine damlama sulama ve organik tarım ile yönetilmektedir.